Tur til Kjørsfjell

I går kveld gikk jeg turen fra Itland til Kjørsfjell i Flekkefjord, og utsikten fra denne toppen er virkelig helt fantastisk! Turen var til sammen på 5,4 km og tok ca 3 timer. Det skal sies at vi traff noen å prate med og brukte litt ekstra god tid på å se litt rundt og nyte utsikten. Denne turen er en av de "Ti på topp" turene Flekkefjord og Oplands Turistforening har i sin brosjyre. I denne brosjyren er det 16 turer som det kan velges mellom og på topp kan man klippe i kortet. Her er noen bilder fra turen. Bildene er tatt med kompaktkamera, og rent fotomessig blir ikke kvaliteten så bra, men denne bloggen er jo tenkt som en turblogg i tillegg til fotoblogg så jeg håper ikke de er så verst. Hadde jeg hatt med meg speilrefleksen kunne nok turen vart MYE lenger!
Turen fra Itland går over noen myrområder, men det er lagt godt opp med mange stokker og broer på de våteste områdene. 


Det er mange sjarmerende områder på turen som denne bekken. 
Underveis på turen går stien innom det som heter Lille-Håland. På toppen finner man postkasse hvor man kan skrive navnet sitt i boka og klippe i kortet. Her åpner det vide havet seg og utsikten er fantastisk. Det var litt tett skydekke så det er litt vanskelig å skille horisonten og havet. 

Til venstre i bildet ses Hidra, og mot høyre er videre mot gården Li og grensen til Rogaland.


Fra toppen kan man også se Listalandet som strekker seg ut i havet, og fyrtårnet kan også ses her. Det var ryddet en god del i vegetasjonen rundt toppen, og lagt til fine benker til å sitte på. Hadde det ikke vært for at klokken var 21.30 hadde jeg nok skuet utover havet i en god stund. 

Hva synes du om slike turinlegg på denne bloggen? 

CarolineKommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Søndagstur til Grovannet